Tapahtuu Finland Youth Forumin somessa

 

17.9.2017

Terveisiä Eduskuntatalosta!

14.9.17 minulla oli ilo ja kunnia päästä vierailemaan eduskuntataloon. Vierailun teemana oli se, kuinka YK:n kestävän kehityksen 17 kohtaa otetaan huomioon Suomessa, poliittisessa vaikuttamisessa ja sitä kautta yhteiskunnassa. Huomion arvoista on se, että Suomessa SDG- tavoitteiden eteen tehtävää työtä tapahtuu lähes päivittäin, eduskunnan valiokunnissa. Niissä pohditaan esimerkiksi sellaisia asioita, kuinka lakeja säätämällä voitaisiin estää eriarvoisuuden lisääntymistä ja sitä kautta edistää tasa-arvoa.  Päivän aikana erilaisissa puheenvuoroissa tuli ilmi myös se, kuinka tärkeitä erilaiset tapahtumat ja foorumit ovat kansalaisten aktivoinnin ja yleisen osallistumisen näkökulmasta. Tämä on yksi syy, miksi Finland Youth Forum ottaa paikkansa 13.10.17 Turun Kakolan lääninvankilassa.

Puhujia eduskuntatalolla. Kuvassa ylhäällä lakivaliokunnan pj. Kari Tolvanen, sosiaali- ja terveysvaliokunnan pj. Tuula Haatainen ja eduskunnan apulaispääsihteeri Timo Tuovinen.
Kuvassa alhaalla vasemmalta oikealle: Johanna Ojala-Niemelä, SDP, kansanedustaja. Simon Elo, Sininen -eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Anna-Maija Henriksson, RKP, kansanedustaja.

Finland Youth Forumilla Suomen Nuorkauppakamarit haluavat vaikuttaa Suomalaiseen työhön ja tulevaisuuteen. Haluamme tarjota mahdollisuuden verkostoitua, ideoida yhdessä ja tulla sitä kautta vahvemmaksi ja viisaammaksi niin yhteiskuntana mutta myös yksilöinä.  Eduskunnassa lähes jokaisessa kuullussa puheenvuorossa tuotiin ilmi se,  ettei mitään suuria asioita rakenneta yksin. Niin presidentillä kuin kansanedustajallakin on takanaan ja rinnallaan joukko henkilöitä, jotka tukevat ja auttavat toinen toistaan.

Tähän me Finland Youth Forumissa tähtäämme myös, yhteistyöhön. Pohditaan yhdessä sitä, kuinka mukana olevat yhteistyökumppanit pystyisivät ratkaisemaan haasteensa kestävästi ja tulevaisuuden kannalta mahdollisimman kannattavasti.

Mutta sitten se kaikkein tärkein näkökulma : Miksi juuri Sinun kannattaa osallistua?

Miksi minun kannattaisi osallistua?

Me Finland Youth Forumissa ymmärrämme paremmin kuin hyvin sen, että nykyajan ihmiset ovat kiireisiä ja tapahtuma tarjonta on suurta ja monialaista. Siksi loimme Finland Youth Forumin juuri Sinua varten.

Yhdessä tapahtumassa pystyt

  • verkostoitumaan
  • oppimaan yhteiskunnasta
  • oppimaan kestävän kehityksen tavoitteista, sekä
  • haastamaan niin itseäsi kuin vierustoveriasi.

Tapahtuma tarjoaa sinulle elämyksen jo miljööllään. Kakolan lääninvankilan uniikki ympäristö tarjoaa aistikokemuksia, joiden kautta herää ajatuksia ja innovaatioita. Sen seiniin kätkeytyy tuhansia tarinoita, joista yksi voi olla sinun innovaatiosi, joka syntyi tapahtuman aikana.

Kakolan lääninvankilan selliosaston ja verkostoitumisen kautta, elämän- ja maailman katsomus laajentuu uuden elämyksen myötä. Pohdinnat ja opit, joita Finland Youth Forumissa syntyy, voivat olla hyödyllisiä työelämässä, koulutuksessa tai harrastustoiminnassa.

Tunnelmakuvia Kakolan Lääninvankilasta.

Finland Youth Forumiin kannattaa siis osallistua oivalluksien, oppimisen ja verkostoitumisen vuoksi. Joskus oivallus ja tapahtuman anti valkenee osallistujalle vasta tapahtuman jälkeen. Se voi tulla vasta viikon tai jopa kuukauden kuluttua, omituisessakin asiayhteydessä. Ainoa varma asia on se, ettei se tule milloinkaan, jos ei tapahtumaan osallistu.

Siksi me toivomme Sinun menevän ilmoittautumaan juuri nyt!

Nähdään Kakolassa!

Eduskunnan vierailun innoittamana: Tiina Mikkonen

 

_______________________________________________________________

7.9.2017

Kestävä kehitys. YK. SDG.

Sanoja joita kaikki ovat jossain yhteydessä kuulleet. Sanoja, jotka ovat ehkä jääneet juuri siksi: sanoiksi. Finland Youth Forumin yhtenä tavoitteena on pyrkiä yhdessä tuottamaan ratkaisuja näihin haasteisiin.

YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitetta. (Yk.fi)

Yritykset ja yhdistykset tekevät jo erittäin hyvää työtä näiden haasteiden parissa. Esimerkiksi Unicef on tehnyt työtä kohdan kahdeksan ( ihmisarvoista työtä ja talouskasvua) eteen.

Suomessa taas haasteena on taata tarpeeksi työpaikkoja, jotka takaavat riittävän toimeentulon. Lisäksi Suomessa asuu yhä enemmän muualta muuttaneita perheitä, joiden työllistymistä ja kotoutumista hankaloittaa suomen kielen osaamisen tai koulutuksen puute. (Unicef, 2017.)

Työpaikkoja saadaan ja luodaan erittäin usein verkostojen ja verkostoitumisen avulla. Finland Youth Forumin verkostoitumislounas on erittäin hyvä paikka niin tulevaisuuden tekijälle, kuin työnantajallekin, tavata toinen toisensa.  Samalla toteutuu hetkellisesti tavoite numero kaksi: ei nälkää.

Videolla Fazer leipomot Oy:n VP, Human Resources Maria Fyrsten kertoo siitä, miksi he kannustavat yhdessä syömiseen.

“Yhdessä syöminen edesauttaa yhteistyötä ja tiedon jakamista myös lounashetkien ulkopuolella.”  Maria Fyrsten

Olemme täysin samaa mieltä myös Finland Youth Forumissa. Syödään, nautitaan ja verkostoidutaan. Iloitaan hyvästä ruoasta, uusista kontakteista ja mukavasta päivästä. Muista siis ilmoittautua sekä verkostoitumislounaalle että itse tapahtumaan täältä!

13.10.2017, Turku, Kakolan lääninvankila.

Verkostoitumislounas klo:10.30-11.30

Finland Youth Forum klo:12.00-16.00

________________________________________________________

5.9.2017

HYVÄÄ YRITTÄJÄN PÄIVÄÄ!

Niin Suomen Nuorkauppakamareille, kuin Finland Youth Forumin projektitiimille, yrittäjyys on erittäin lähellä kaikkien meidän sydäntä. Siksi muutama sana yrittäjän päivästä ja siitä, miksi tässäkin projektissa haluamme pyrkiä ratkomaan yrittäjyyteen ja yrityksiin liittyviä haasteita.

“Yrittäjän päivän päätapahtuman vastuullinen järjestäjä on Yrittäjän Päivä -säätiö. Säätiön taustavoimina on laajasti Suomen elinkeinoelämää ja yrittäjätahoja. Vuonna 2006 Narinkkatorilla paljastettiin yrittäjäpatsas. Eri puolilla Suomea järjestetään yrittäjän päivän juhlia pitkin viikkoa.” (Yrittäjänpäivä.fi )

Henkilön Finland Youth Forum kuva.
Finland Youth Forumin projektitiimissäkin on monenlaista yrittäjää juhlasuunnittelijasta päivittäistavarakauppiaaseen. Kaikki yhtä tärkeitä, kaikki yhtä innokkaita. Ennenkaikkea: kaikki hyvin verkostoituneita. Kuvassa vasemmalta oikealle: Heidi Jäntti, Elna Jokinen, Maija Tähtinen ja Tiina Mikkonen

Finland Youth Forumin päätavoite on saattaa yhteen mahdollinen tulevaisuuden yrittäjä tai innovaattori, ja hänen tarvitsemansa verkosto. Tämä yhteys luodaan yhdessä tekemällä. Pohtimalla kestävän kehityksen haasteita, tai yrityksen omia haasteita. Tähän mahtavan alustan luo Finland Youth Forumin yhteydessä järjestettävä verkostoitumislounas. Lounaalla pääset keskustelemaan `face-to-face` niiden avainhenkilöiden kanssa, joita juuri sinä tarvitset oman verkostosi luomiseen.

“Yrittämistä pidetään kilpailun takia hankalana ja epävarmana työnä. Todellisuudessa yritys ei enää vain kilpaile muiden yritysten kanssa, vaan tarvitsee niitä yhteistyökumppaneiksi. Yritykset verkottuvat: tuotteita hankitaan eri yrityksiltä ja siksi ne tarvitsevat toisiaan.” (Yrittäjänpäivä.fi)

Ilmoittaudu mukaan  tästä.

Osuuskunta Blinkin videolla Turkulaiset kertovat miksi ovat yrittäjiä, tai miksi he ovat yrittäjyyttä harkinneet. Mukana myös Tami Tamminen kertomassa oman onnistumensa avaimista.

Finland Youth Forumin projektitiimi toivottaa kaikille yrittäjille ja sitä pohtiville ihanaa Yrittäjyyden päivää. Tänään on erittäin hyvä päivä ilmoittautua mukaan Finland Youth Forumiin! Tee se  NYT!

 

________________________________________________________

04.09.2017

Vankiloissa, kuten Kakolassakin, vangit tatuoivat itseensä erilaisia kuvia, erilaisin keinoin. Ilmiö ei ole uusi ja tatuointien laadut vaihtelevat laidasta laitaan. Jo muinaisessa Egyptissä vangit tatuoivat toisiaan.

“Vaikkakin tatuoinnit ovat kiellettyjä vankiloissa, vangit silti onnistuvat tekemään tatuointikoneita sähköpartakoneista, neuloista ja kitaran kielistä ja kuulakärkikynistä.” (69 faktaa tatuoinneista. 2014.)

Ruusutatuointi vangin käsivarressa.

 

Mutta miksi Finland Youth Forumin sivuilla puhutaan tatuointi kulttuurista?

Siksi, että Turun kakolaan kerääntyy Lokakuussa joukko  innovaattoreita, jotka voivat jättää jälkensä Suomen tulevaisuuteen, aivan kuten tatuoinnin jälki jää vankiin. Tatuoinnilla on aina jonkinlainen merkitys itse vangille, samoin kuin forumilla on merkitys sekä osallistujalle, mutta myös yhteiskunnallemme. Kakolan ruusu- tatuointi toimii siis metaforana osallistumisellesi Finland Youth Forumiin.

Tule mukaan, jotta pystyt jättämään oman käden jälkesi niin kestävän kehityksen haasteiden ratkomiseen, sekä mukana olevien yhteistyökumppaneiden haasteisiin. Verkostoitumislounaalla puolestaan voit tehdä vaikutuksen ja jättää jälkesi mahdollisiin tulevaisuuden yhteistyökumppaneihin, työnantajiin tai muihin tärkeisiin verkostoihin. Pysyvää jälkeä ei ihollesi tarvitse tatuoida, mutta Kakolan ainutlaatuinen ympäristö jättää varmasti pysyvän muistijäljen takaraivoosi. Ilmoittaudu siis mukaan, jotta saat kokea uudenlaisen verkotoitumis elämyksen, joka toteutuu ainutkertaisessa ympäristössä.

#13102017

Mukaan pääset tästä! https://www.lyyti.fi/reg/finlandyouthforum

 

________________________________________________________

24.08.2017

Kakolan monimuotoinen historia on erittäin kiehtova niin rakennuksenkin, kuin sen vankien osalta. Legendaarinen Volvo Markkanen istui myös Kakolassa. Lokakuussa Kakolan käytävät ja sellit täyttyvät nuorista tulevaisuuden tekijöistä, sekä innovatiivisista ja rohkeista yrityksistä. Toisin kuin Markkanen aikoinaan, forumin osallistujat eivät joudu lusimaan, vaan seikkailemaan, verkostoitumaan ja kehittämään jotain täysin uutta.

VisitTurku.tv:n videolla Turun matkailuopas Anu Salminen kertoo Kakolan haastavista olosuhteista, sekä siitä, mitä Volvo Markkanen oli tuumaillut käydessään uudelleen Kakolassa vapautumisensa jälkeen.

Näihin Kakolan selleihin rakentuu myös Finland Youth Forum, mutta ei rangaistuksesi vaan mahdollisuudeksi. Mahdollisuudeksi verkostoitua, saada uusia elämyksiä, sekä ennen kaikkea  olla kehittämässä uusia ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin. Tule mukaan elämykselliseen tapahtumaan 13.10.2017!

 

_______________________________________________________________

22.08.2017

Milleniaalit tekevät töitä elämää varten eikätkä elä työtä varten.

“Milleniaaleista 65 prosenttia toivoo, että erityisesti monikansalliset yhtiöt, joiden vaikutusmahdollisuudet ovat tänä päivänä usein suuremmat kuin monien valtioiden, miettisivät laajemmin, miten voivat toiminnallaan edistää hyvinvointia tai ratkaista jopa koko ihmiskunnan kannalta tärkeitä ongelmia, eivätkä vain optimoisi kuluvan vuosineljänneksen tulosta,” sanoo Suomen Deloitten Human Capital -alueen johtaja Eva Tuominen.” (Talouselämä 2/2017)

Finland Youth Forum mahdollistaa työnantajien sekä nuorten tulevaisuuden tekijöiden kohtaamisen jo verkostoitumislounaalla, mutta ennen kaikkea itse tapahtumassa. Tapahtumassa, jossa yhdessä pohditaan ratkaisuja siihen, millaisilla innovaatioilla Suomi pärjää seuraavan 100 vuotta alati muuttuvassa maailmassa. Lisäksi forumin teemat linkittyvät kestävän kehityksen tavoitteisiin,  mikä tarjoaa tilaisuuden pohtia juurikin hyvinvoinnin edistämisen ja ihmiskunnan haasteiden ratkaisun ympärille nousevia teemoja.

Finland Youth Forumin teemahuoneet rakentuvat kestävän kehityksen tavoitteiden ympärille, jota myös niin kutsutut milleniaalit tutkimusten mukaan arvostavat.

 

“Asiantuntijaorganisaatioissa korostuu tulevaisuudessa yhä vahvemmin ihmisten sisäisen motivaation ruokkiminen. Rahallisen korvauksen merkitys vähenee. Milleniaaleilla eli 1980-luvun alun ja 1990-luvun puolivälin välillä syntyneellä sukupolvella on selkeä halu päästä töihin organisaatioihin, joiden arvot he hyväksyvät. Sustainable Brands -ajatushautomon tutkimuksen mukaan jopa 75 prosenttia milleniaaleista on valmiita palkanalennukseen, mikäli heidän työnantajansa noudattaa korkeita eettisiä ja vastuullisia arvoja.” (Työ 2040 – Skenaarioita työn tulevaisuudesta. Demos Helsinki & Demos Effect)

Eettiset ja vastuulliset arvot nousevat esille myös Finland Youth Forumissa, yllämainittujen kestävän kehityksen tavoitteiden kautta. Tapahtuma mahdollistaa avoimen keskustelun ja pohdinnan siitä, kuinka näitä arvoja voidaan yhdessä toteuttaa ja saavuttaa. Kuinka tällaiset arvot näkyvät jokapäiväisessä työssämme ja sen sisällössä?  Tärkeintä kuitenkin on se, että tapahtuma tarjoaa puitteet, jossa yhdessä voimme luoda myös ratkaisuja, ettei hieno ajatus jää vain ajatukseksi.

Jos olet 18-40 -vuotias nuori innovaattori tai yrittäjä, ilmoittaudu mukaan Finland Youth Forumiin ja verkostoidu tulevaisuuden yritysten sekä työntekijöiden kesken. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Jos haluat yrityksesi olevan osa tapahtumaa, ota meihin rohkeasti yhteyttä!

 

———————————————————————————————–